Vooropleiding


Als je van dansen je beroep wilt maken, moet je vroeg beginnen om je talent verder te Avond_250_HVA_20150627_D610 643ontwikkelen.

Dansschool Anouk Dance Experience heeft ┬ávoor leerlingen ‘die iets met dans willen doen’ een speciaal vooropleidingstraject.

Leerlingen die talent hebben, kunnen de vooropleiding volgen, zodat ze goed worden voorbereid op een (eventuele) toelating binnen een MBO-of HBO-opleiding Dans.

Je volgt het basispakket aan lessen en mag daarbij twee lessen uit het recreatierooster
volgen. Het basispakket bestaat uit 60 min. balletles, 120 min. jazz/popshowdance en 45-60 min. een periodieke les.
De periodieke lessen zijn danslessen uit verschillende dansdisciplines, zoals tapdance, urban, modern, song & dance. Deze lessen zijn noodzakelijk wanneer je auditie gaat doen voor een dansopleiding.

OPEN DAG
Op zaterdag 23 mei is er open dag en kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen op de vooropleiding. De leerlingen van de vooropleiding zullen een danspresentatie geven vanaf 12.00 uur. Docenten en leerlingen zullen informatie geven over de vooropleiding en je kunt uiteraard terecht voor al je vragen. Nieuwsgierig? Kom gerust langs!

TOELATING
Om de lessen van de vooropleiding te kunnen volgen moet je eerst auditie doen. Nadat je bent aangenomen, start je in een van de vooropleidingsklassen. Vanaf 8 jaar mag je je opgeven voor de auditie. De audities voor seizoen 2017-2018 vinden plaats op zaterdag 3 juni van 13.30-15.00 uur. Tijdens de auditie zal worden gekeken naar de passie voor dans/expressie, basistechniek en fysieke aspecten.
Je kunt je aanmelden via ade-harderwijk@live.nl of bellen naar 0341-701231.

OPBOUW DANSSEIZOEN
Het dansseizoen is verdeeld in 4 dansperiodes:

Een voorbeeld:
periode 1: start seizoen – herfstvakantie
Periodieke les: Modern en tapdance
periode 2: herfstvakantie – kerstvakantie
Periodieke les: Tapdance
Deze periode wordt afgesloten met een testles
periode 3: kerstvakantie – voorjaarsvakantie
Periodieke les: Drama
periode 4: voorjaarsvakantie-meivakantie
Periodieke les: Urban
Deze periode wordt afgesloten met een testles
periode 5: In deze periode wordt gewerkt aan de eindvoorstelling

Aan het eind van periode 2 en 3 vinden er testlessen plaats. Leerlingen van de vooropleiding laten hun lesstof zien aan interne en externe docenten en krijgen de week erna een evaluatie mee naar huis. In de evaluatie staat wat goed gaat en waar de leerling zich nog verder in kan ontwikkelen.